Molde vant overlegent på hjemmebane

Molde hadde aldri slått Viking med Ole Gunnar Solskjær som trener. I dag herjet laget på hjemmebane og vant til slutt 4–1 over laget fra Stavanger.

Molde – Viking 011115

Molde vant til slutt 4–1 over Viking på hjemmebane i Molde.

Molde holder liv i håpet om å kapre en europacupplass, mens Viking er ute av medaljekampen etter 1-4-tapet på bortebane i Molde.

Molde måtte vinne for fortsatt å ha mulighet til å sikre seg fjerdeplassen, som gir europaligakvalifisering om Rosenborg vinner cupen, i eliteserien. Med tap var Viking avhengig av hjelp fra andre skulle de ha sjanse på medalje i siste serierunde, men det fikk de ikke.

– Det var viktig for laget å avslutte med gode prestasjoner, og det gjør vi i dag. Spillerene spiller bra og vi gir oss på topp, sier Molde Ole Gunnar Solskjær.

Molde startet forrykende, mens Viking sov de første 20 minuttene. Det straffet seg for siddisene, som fikk et vanskelig utgangspunkt da vertene tok ledelsen allerede etter 23 sekunder.

Molde-spiller Mushaga Bakenga var fornøgd etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Var ikke på

Viking hadde avspark og gikk framover, men Molde stjal ballen og satte fart. Agnaldo flikket ballen videre til Mattias Moström. Viking-målvakt Iven Austbø gikk etter ballen før svensken, men kom ikke først og vingen chippet over keeperen.

Det tok en halv omgang før gjestene skapte noe offensivt og kom bedre med i kampen, men Viking var ikke i nærheten av utligning i de første 45 minuttene.

I annen omgang startet Viking friskt. Vertene rotet bort ballen på egen banehalvdel og Suleiman Abdullahi satte fart fremover to mot en. Nigerianeren spilte motsatt til Zymer Bytyqi, men vingen avsluttet på feil side av stolpen fire minutter etter hvilen.

Fem minutter senere vartet Austbø opp med en klasseredning, men Anthony Soares klarerte på en merkverdig måte til en unødvendig corner. På hjørnesparket ble ballen først klarert, men da den kom inn igjen i feltet, bommet Soares på en klarering. Fredrik Semb Berge banket ballen i nettet.

Berg Hestad sin siste eliteseriekamp

Bare to minutter senere gjorde Mohamed Elyounoussi 3–0. Vingen løp fra Indridi Sigurdsson og prikket ballen mellom beina på Austbø.

Ti minutter før slutt skapte Bjorn Danel Sverrisson et snev av spenning da islendingen reduserte til 1-3, men Mushaga Bakenga satte spikeren i kista med sin første scoring for sesongen kun minutter senere.

Veteranen Daniel Berg Hestad fikk for øvrig sin siste eliteseriekamp på hjemmebane. I sin 473. toppdivisjonskamp ble 40-åringen byttet inn etter 78 minutter. Ingen har flere opptredener i norsk eliteserie.