Molde tapte på Lerkendal

Rosenborgs Besart Berisha fikk en drømmedebut med to mål på Lerkendal da Molde ble slått 3-1 søndag kveld.

Albaneren fikk muligheten fra start på bekostning av Didier Konan Ya, og Berisha viste seg fram med kontant spill og stor intensitet.

I første omgang kom han ikke til noen sjanser, men i den andre skulle det løsne.

Sju minutter etter pause var Berisha først på et hardt innlegg fra Marek Sapara. Berishas første mål i RBK-trøya, og full jubel på Lerkendal. Tre minutter etterpå sikret Berisha seg en plass i RBK-supporternes hjerter med sitt andre for dagen. Et hardt skudd fra rundt 20 meter gikk via en Molde-forsvarer. Dermed var keeper Jan Kjell Larsen utmanøvrert, og albaneren ble tomålsscorer i sin debutkamp.

Berisha og hele Rosenborg-laget fikk tydeligvis økt selvtillit etter dette, og kunne ha scoret flere. Marek Sapara var drivende og god på RBKs midtbane, og slovaken hadde to målgivende pasninger.

Molde var tamme i andre omgang, og det hjalp ikke at Rune Ertsås fikk redusere like før slutt.

Moldenserne måtte vende hjem uten poeng, og RBK rykker fra på tabellen.

RBK best i første

Rosenborg dominerte første del av kampen, og første omgang var preget av åpent spill og flere sjanser begge veier.

Molde la seg ikke bakpå, men satset framover anført av de tre nevnte, hurtige angrepsspillerne. Like gode til å utnytte sine spissers styrker var ikke Molde, og trioen kom ikke til noen klare målsjanser.

De farligste mulighetene fikk Molde på tre frispark fra omtrent samme posisjon på 20 meters hold. Men Rune Almenning Jarstein eller RBK-forsvaret fikk avverget samtlige.

1. omgangs eneste mål kom etter ti minutter.

Marek Sapara la inn fra venstre, innlegget gikk like over MFK-keeper Jan Kjell Larsen og til Steffen Iversen ved bakre stolpe. RBK-spissen stanget inn sitt niende mål for sesongen, og Rosenborg beholdt ledelsen til pause.

(NTB)

Siste video/lyd

Det er ei stor utfordring for Rauma kommune å hjelpe dei elleve som er evakuerte i samband med Mannen-dramaet. Kommunen må finne nye og betre bustader - dersom det går lang tid før fjellpartiet rasar ut.
Politiet på Søre Sunnmøre prioriterer førebygging sterkare enn nokon gong, og har nyleg øyremerkt ei stilling til dette arbeidet. Sjølv om det blir satsa mykje på barn og ungdom, står også samarbeidet med næringslivet høgt på lista.
Sjølv om det står november på kalenderen vår i morgon, der det vel dei færraste av oss som har begynt på julebaksten - men for nokre har julestria pågått ei god stund allereie.