Molde tapte i serieavslutningen

Etter et ufortjent moldetap hjemme mot Start må moldenserne nøye seg med en sjetteplass i årets eliteserie. En likevel sterk prestasjon med tanke på den fatale serieåpningen.

Tommy Høiland

Moldes Tommy Høiland maktet ikke å score i kampen som Molde tapte 0-1 mot Start på Aker stadion.

Molde-Start: 0-1

Molde hadde mye å spille for i kveldens siste eliteserierunde mot Start på Aker stadion. Å snyte erkerival Aalesund for en fjerdeplass i eliteserien ville betydd garantert spill i Europa neste sesong. Istedenfor ble det en kamp preget av mange dødballer og jevne dueller.

– Jeg er skuffet

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær var skuffet etter serieavslutningen søndag.

Moldetrener Ole Gunnar Solskjær sa til Cmore etter kampslutt at han ikke var fornøyd med resultatet.

– Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å prestere bedre på tross at vi har mye ball. Vi datt av etter Start sitt mål, og klarte ikke å komme opp igjen der vi bør være.

Molde startet best

Moldenserne tok raskt initiativet i kampen. Til tross for få sjanser til begge lag, var det Molde som styrte i innledningsminuttene.

Starts Espen Børufsen burde likevel mot spillets gang gitt sørlendingene ledelse etter 16 minutter, men 25-åringen maktet ikke å sette headingen fra drøyt ti meter mellom stengene.

Også Molde hadde sine sjanser. Etter 20 minutter ble Mattias Moström spilt fri på skrått hold, men skuddet ble reddet av en god Startkeeper Håkon Opdal, som slo ballen til side for stolpen.

Molde fortsatte trykket mot Starts mål, men maktet likevel ikke å score. Dermed sto det 0-0 til pause i en sjansefattig første omgang der Molde noterte seg med hele seks hjørnespark.

Pangstart på andre omgang

Den andre omgangen startet forrykende. Mye ubesluttsomhet i Moldeforsvaret førte til at Startkaptein Espen Hoff sendte ballen til en umarkert Ernest Asante, som fra 16 meter plasserte ballen vakkert ved stolperoten til høyre for moldekeeper Ørjan Nyland. Dermed kunne Asantes notere seg sitt sjette mål i den gule trøya i år.

Massivt Moldepress

Etter scoringen åpnet kampen seg ytterligere, og Molde satte i gang et massivt press mot Start sitt mål. Likevel uteble de store sjansene, og den andre omgangen ble preget av flere dødballer og tøffe dueller.

Moldes Martin Linnes kunne utlignet fire minutter før slutt, men stolpen sto i veien for skuddet fra drøyt 16 meter.