Molde fortsetter å stange på hjemmebane

Heller ikke lørdag maktet Molde å gå seirende ut på Aker Stadion. Laget står uten seier på hjemmebane siden slutten av mai.

Etzaz Hussain

UTEN SCORING: Etzaz Hissain hadde et par store sjanser mot Sarpsborg, men klarte ikke sette ballen i mål.

Molde

SAMMENSTØT: Anders Trondsen (t.v.) og Mattias Moström stanger sammen i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion.

Molde sparket nylig trener Tor Ole Skullerud og erstattet han med spillerutvikler Erling Moe.

Effekten av trenerbyttet har derimot uteblitt og siden ansettelsen av Moe har laget spilt uavgjort i Skien mot Odd og blitt knust av Viking i cupen.

Skullerud ble sparket på grunn av manglende sportslige resultater, men heller ikke i Moes hjemmedebut på Aker Stadion maktet laget å gå seirende ut av oppgjøret. Den regjerende mesteren har hatt en tung sesong og lørdag ble det 0–0 mot Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Nå er det ni poeng opp til medaljeplass for moldenserne.

– Vi ønsker bestandig å ta tre poeng her på hjemmebane, og med det vi viste i andre omgangen følte jeg vi hadde fortjent det. Jeg er godt fornøyd med at vi holder nullen i dag, det har vi ikke gjort på en stund, sier Moe til NRK etter kampen.

Molde nærmest scoring

Treneren var fornøyd med det laget presterte defensivt og i begge omgangene holdt de Sarpsborg på god avstand fra eget mål.

Men heller ikke Molde kom til de aller største sjansene, men Martin Linnes gjorde et sprekt forsøk tidlig i kampen. Backen sprang fra egen sekstenmeter og over hele banen før han avsluttet like utenfor.

En grov miss fra Alexander Groven bidro til å gi Etzaz Hussain sjansen alene med keeper like før pause, men jamaicanske Duwayne Kerr i Sarpsborg-buren parerte mesterlig.

Moström med kjempesjanse

Sarpsborg største sjanse kom i minuttene etter pause. Patrick Mortensen fikk foten på en corner, men Ethan Horvath hadde reaksjonene i orden og fikk avverget scoring.

Like før kampslutt fikk Mattias Moström en av kampens største sjanser. Svensken fikk hodet på et innlegg, men heading gikk like til side for stolpen.

– Det var feil mann på feil plass, jeg burde gjort det bedre. Jeg trodde jeg siktet bra, sier Moström.

Både Molde og Sarpsborg er inne i en vanskelig periode av sesongen, men ingen av lagene maktet å ta tre etterlengtede poeng lørdag. Om fem dager skal Molde ut i europaligakvalifisering mot Standard Liege.