– Uutholdelig spennende

Søndag 3. november 2013 var dagen da hele Ulsteinvik sto stille. På kaffebaren i byen var lokale supportere samlet for å overvære det nervepirrende opprykksdramaet i første divisjon.

Det låg an til direkte opprykk for Hødd, men så snudde kampen seg på Mjøndalen stadion søndag ettermiddag.

Hødd-supporterne Lidar og Tarjei Wingsternes deler tankene sine om Hødd-kampen lørdag ettermiddag. (Foto og intervju: Jannicke Farstad)

Minnebok for Preben Mikael Dimmen

Det ble holdt en kort minnestund for Preben Dimmen i pausen av kampen.

Stemningen blant supporterne på kaffebaren var anspent før kampstart. Men etter syv minutter ble nervøsiteten skjøvet til side da ørstingen Espen Standal førte blåtrøyene opp i ledelsen. På dette tidspunktet var Hødd i eliteserien, noe som skulle holde seg en god stund.

Minnestund

I pausen av kampen ble det holdt ett minutts stillhet til minne om Preben Dimmen som tragisk gikk bort i forrige uke. Lysene på kafeen var tent for 27-åringen som var en ivrig Høddsupporter.

Opprykksdrama

Hødd-supportere

Høddsupporterne var samlet på kaffebaren i Ulsteinvik for å se den spennende sesongavslutningen i første divisjon.

Mer spennende skulle det bli. I løpet av tre minutter scorte både Stabæk mot Bodø/Glimt, og Mjøndalen mot Hødd, noe som betydde at klubben fra Ulsteinvik måtte ta til takke med en kvalifiseringsplass. Etter drøye 50 minutter i eliteserien ble alt snudd på hodet. Det satte sitt preg på stemningen til Høddsupporterne i kaffebaren.

Et Bodø/Glimt-mål mot Stabæk ga imidlertid Høddsupporterne et nytt håp om direkte opprykk, men det ble fort blåst bort av en Mjøndalen-scoring i det 74. minutt. Alt håp forsvant da Mjøndalen gikk opp i en 3-1 ledelse åtte minutter før slutt. Det betyr at Hødd får en ny sjanse om eliteseriespill når de nå skal ut i kvalifiseringskamper.

– Vil bety mye for byen og klubben

Inger Johanne Saunes

Inger Johanne Saunes var nervøs underveis i kampen.

Inger Johanne Saunes har fulgt Hødd i mange år. Tross tapet er hun likevel optimistisk med tanke på et opprykk til øverste nivå.

– Et opprykk ville vært helt supert. Det ville betydd mye for klubben, og ikke minst for de yngre generasjonene i Hødd. Det vil skape et enda større engasjement rundt klubben, og det vil gi foreldre enda mer motivasjon til å bidra med de yngre lagene. Så blir det jo veldig gøy med et A-lag i eliteserien selvfølgelig.