Hødds opprykksjanser i fare etter nytt tap

Hødd misset nok en gang mot et bunnlag, og nå står kvalifiseringsplassen til eliteserien i fare etter tap 0-1 for Hønefoss.

hødd - hønefoss

Hødd gikk på et knepent tap for Hønefoss onsdag kveld.

Et lag var lysten på å styrke posisjonen sin i kampen om playoff til Eliteserien, mens det andre var på desperat jakt etter poeng for å i det hele tatt få lov til å spille i divisjonen neste sesong.

Lenge så det ut til at ingen av lagenes vilje skulle klare å overgå det andres, men åtte minutter før full tid fikk Hønefoss' William Warshaw kranglet ballen over linjen og i mål, til vill jubel fra gjestenes spillere og støtteapparat.

I stedet for tre betryggende poeng i opprykkskampen, måtte Hødd heller se Ranheim komme opp på siden av dem på tabellen. Trønderne vant 4–0 over Fredrikstad og ligger dermed likt med Hødd.

– Vi må kjempe for livet

Sindre Eid

OPPRYKKSKAMP: Sindre Eid var skuffet etter tapet mot Hønefoss.

– Det er en skuffende kamp av oss. Vi skal prestere mye bedre enn dette på hjemmebane. Vi mangler energi og trykk i spillet vårt i dag og det er veldig skuffende i en så viktig kamp for oss, sier Hødd-trener, Sindre Eid.

Han frykter nå at playoff-plassen kan ryke.

– Vi må komme oss opp igjen til kampen på søndag, for nå drar det seg til. Vi må kjempe for livet for å berge en playoff-plass.

Er sesongen en skuffelse om playoff skulle ryke?

– Ja, det er det. Vi endte på 8. plass i fjor, og sånn sett ville en 7. plass være en forbedring. Men det vil uansett være skuffende.

Kanonskudd i tverrligger

Det var Hønefoss som prøvde hardest i starten av kampen, men laget fra Buskerud klarte kun å komme til noen småfarligheter.

Eirik Ulland Andersen er Hødds toppscorer i årets sesong med 10 mål, men angriperens avslutning etter 17 minutter spill klarte ikke å finne veien gjennom en mølje av bein.

Hønefoss' største sjanse kom halvveis i omgangen. William Warshaw fyrte av fra distanse og Hødd-keeper, Aslak Falch, måtte ut i full strekk.

Etter en sjansefattig og lite innholdsrik omgang forlangte publikum mer underholdning og skrek «skyt!» da Erik Sandal fikk ballen på 25 meter hold like før pause. Midtbanespilleren innvilget publikums ønske og hamret ballen i tverrliggeren. Da var det et gisp av begeistring som kom fra de fremmøtte på tribunen.

Store sjanser til begge lag

Begge lag så ut til å forstå betydningen av tre poeng og presset på i hver sin ende av banen i andreomgang.

Halvveis i andreomgang fikk Michael Karlsen en sjanse til å sende Hødd i føringen, men avslutningen hans snek seg forbi keeper, i stolpen og tilbake til Tarjei Omenås som på det tidspunktet lå langstrakt på gresset etter at han slengte seg etter skuddet.

Hønefoss var nærme en ledelse da Kevin Bosse Elie Beugre ble spilt gjennom 20 minutter før full tid. Aslak Falck avverget imidlertid spissens avslutning mesterlig.

Men i det 82 minutt fikk gjestene hull på byllen. William Warswhaw scoret fra kort hold, og sikret bunnlaget Hønefoss alle tre poengene.