Molde uten hjemmeseier siden mai

Molde har ikke vunnet hjemme i eliteserien siden i mai. 2–2 og uavgjort mot Lillestrøm søndag ble ingen opptur for romsdalingene.

Molde (NTB/NRK): Lillestrøm ledet etter første omgang. Så kom Molde tilbake og snudde kampen. Men Lillestrøm gav slett ikke opp.

Lillestrøm byttet inn Fred Friday midtveis i andre omgang, og det var nigerianeren som fire minutter før slutt utlignet for gjestene. Spissen fintet bort Moldes Joona Toivio, før han satte ballen i mål til 2–2.

Rúnar Kristinsson

Lillestrøms trener, Rúnar Kristinsson.

– Jeg er fornøyd med ett poeng, slik kampen utviklet seg. Guttene viste svært god lagmoral på slutten. Vi fikk med oss ett poeng, og det er jeg svært glad for, sier Lillestrøms trener, Runar Kristinsson til NRK.

Det var sterkt å komme tilbake, etter at Molde gikk opp til 2-1?

– Guttene som var innpå jobbet steinhardt. Vi ledet fortjent etter første omgang, men Molde startet andre omgang svært sterkt, trykte oss tilbake tidlig, men det var godt å komme tilbake, og vise en slik sterk lagmoral, sier Kristinsson.

Sist Molde vant på hjemmebane i serien var da laget slo Sandefjord 6–1 30. mai. Siden da har det blitt med to uavgjort og to tap.

Søndag hadde Lillestrøm overtaket i første omgang og tok ledelsen etter et frispark 24 minutter ut i kampen. Marius Lundemo slo inn foran mål, og Molde klarte ikke klarere. Dermed kunne Malaury Martin sette inn ledermålet med baken.

Erling Moe

Moldes trener, Erling Moe.

I det lagene gikk til pause ble dommertrioen pepet ut. Hjemmelaget følte seg snytt for straffe to minutter på overtid i første omgang.

Ni minutter ut i andre omgang utlignet Tommy Høiland da keeper Arnold Origi måtte gi retur på et skudd fra Mohamed Elyounoussi. Og med ni minutter igjen å spille var kampen snudd etter en sterk soloprestasjon fra Mattias Moström.

Svensken lurte bortelagets forsvar og kom seg alene inn i 16-meteren før han avsluttet. Skuddet gikk hardt til side for en sjanseløs Origi i mål.

Molde var unøyaktige i pasningsspillet i første omgang. Vi fikk ikke rytme i spillet vårt. I andre omgang var vi spillemessig svært gode. Da styrte vi og kjørte butikken hele veien. Dermed er det skuffende for oss at vi ikke klarte å ro dette i land, sier Molde-trener Erling Moe.

Ble dere for offensive da dere ledet 2-1?

– Ja. Vi var det da vi slapp inn det målet. Dette må vi ta læring av.

Det endte 2–2 i Molde, og det skiller fortsatt bare tre poeng mellom de to lagene på tabellen.