Florø totalydmyket Hødd: – Forferdelig skuffende

Sjokket gikk som et sus gjennom publikummet på Høddvoll, som ikke trodde sine egne øyne da det nyopprykkede 2. divisjonslaget Florø ymdyket cupmesteren fra 2012 på sin egen hjemmebane.

Hødd - Florø

Et bilde sier mer enn tusen ord - Hødds Espen Standal kunne ikke gjøre annet enn å deppe etter tapet mot 2. divisjonslaget Florø.

(Hødd - Florø 1-5)

Til tross for divisjonsforskjell og hjemmebanefordel for Hødd, var det ingenting som tydet på at cupoppgjøret mot Florø skulle bli en enkel transportetappe på vei mot 3. runde.

Sindre Eid

Det ble en helsvart dag på jobben for den nye Hødd-hovedtreneren Sindre Eid.

Laget fra Sogn og Fjordane gav seg nemlig ikke før det sto hele 5-1 på stadiontavla. Hødd-trener Sindre Eid var fryktelig skuffet etter cup-exiten.

– Det er forferdelig skuffende. Som hovedtrener har jeg hundre prosent ansvar for at vi ikke er klare til kamp, og vi møtte et Florø-lag som ville mye mer enn oss, seier Eid til NRK.

Han legger til at resultatet ble styggere enn det sjansene tilsa.

– Men vi taper fullt fortjent, sier den nytilsatte Hødd-treneren.

Hadde Hødd-planen klar

Etter kampen avslørte Florø-trener Terje Rognsø at han på forhånd hadde pønsket ut en slagplan for hvordan laget hans skulle greie å overvinne sunnmøringene.

– Han lyktes godt med det, sier Eid når han blir konfrontert med motstanderens kampplan.

Bortelaget startet ballet

Første omgang var nemlig svært jevnspilt.

De lilla fra Florø fikk æren av å sette det første målet etter bare ni minutter da Andreas Sørensen fikk et innlegg fra venstre som han lekkert ekspederte i Hødd-buret med et hodestøt.

1-0 til bortelaget.

Det er ikke mer enn to år siden det nyopprykkede 2. divisjonslaget Florø sendte selveste Sogndal ut av cupen, og det var ingen tvil om at de var lystne på flere triumfer i Norgesmesterskapet denne kvelden.

Utligning

Ledelsen skulle likevel ikke holde seg lenge. Etter 15 minutter var det hødd sin tur til å legge inn fra kanten. Der sto Espen Standal som også valgte å bruke hodet da han satte ballen i Florø-buret, til både glede og lettelse for hjemmepublikummet.

Men de lilla ville ikke la seg pille på nesen. Da stadionuret viste 35 minutter havnet ballen til en Florø-spiller som fikk stå mutters alene inne i Hødds 16-meter. Skuddforsøket kunne fort gått i mål, men de blå fra Ulsteinvik reddet ballen på streken.

En stor dobbelsjanse til Florø rett før pause kunne gitt bortelaget ledelsen, men lagene gikk i garderoben med 1-1 i sekken.

(Saken fortsetter under bildet)

Florø slo eliteserielaget Sogndal ut av cupen i 2012. I år nøyde de seg med å totalymdmyke cupmesteren fra samme år med sifrene 5-1.

Sjokk

Etter pause så det ut som Florø-trener Terje Rognsø hadde truffet med motivasjonspraten.

De lilla gikk ut i fyr og flamme, og fikk betalt allerede etter 50 minutter. Ballen ble lempet inn foran Hødds 16-meter, og Kristoffer Ryland slo Jan Lennart Urke i en saftig duell.

Og ballen? Den gikk rett i nota til nok en scoring på hodet. 2-1 til bortelaget fra 2. divisjon.

Og det gikk ikke mange minuttene før sjokket var komplett. Etter 64 minutter fikk Hødd et brudd på midtbanen, noe som gjorde at de lilla kunne storme frem i angrep.

Med overtall i angrepet la Florø inn lavt fra høyrekanten, noe som gjorde at bortelagets angriper kun trengte å sette bredsiden til for å øke ledelsen til 3-1.

Hødd - florø

Knallsterkt Florø-lag

Hødd hadde flere sjanser til å score, men hadde problemer med å sette ballen i nota gjennom hele kampen.

Etter 78 minutter fikk de blå en kjempesjanse da en av blåtrøyene lobbet ballen over Florø sin målvakt, men ballen gikk i stanga og ut til keeper.

Det gav de lilla tydeligvis blod på tann, for i det 80 minutt gikk kampresultatet fra sjokk til ydmykelse da Florø økte ledelsen til 4-1.

Og som om ikke det var nok kunne de lilla øke til 5-1(!) da Hødd-forsvarerne og målvakten drev klabb og babb i straffefeltet, med Florø-angripere som jaktet som sultne ulver etter ballen.

Et sammenstøt mellom alle tre førte til at ballen kunne trille i fred og ro i mål, og det var en betuttet publikumsforsamling som måtte høre de tilreisende Florø-tilhengerne synge «hvem er best», mens de sto midt på den lokale tribunen.

Flere mål ble det ikke. Dermed måtte cupmesterne fra 2012 godta at de ble slått ut av de modige fra Florø som ikke viste dem noe respekt overhodet.