Pålegg - Det har vært en tidlig start på dagen for kokkene. Nå lages 17. mai frokosten. - Foto: Maria Kristina Vevang/NRK /

Det har vært en tidlig start på dagen for kokkene. Nå lages 17. mai frokosten.

Foto: Maria Kristina Vevang/NRK

Klar for 17.mai frokost

17. mai er bare en gang i året. Derfor skal det ikke spares på maten.

Lager frokost - Kokk Daniel Karlsen lager i stand frokostbordet. - Foto: Maria Kristina Vevang/NRK /

Kokk Daniel Karlsen lager i stand frokostbordet.

Foto: Maria Kristina Vevang/NRK

– Vi begynner forberedelsene flere dager i forveien, sier Daniel Karlsen, kokk på Rica Parken Hotel i Ålesund.



Frokost til ikke-boende gjester

I frokostlokalet på hotellet er det stille, men på kjøkkenet er det hektisk. Her stelles det i stand til årets frokost.

– Det er mye som skal ordnes. Til 17. mai frokosten er nesten alle som kommer ikke-boende gjester. Det er folk som bor i byen, og vil spise en god 17. mai frokost. Derfor er det viktig at alt er på stell, sier Karlsen.

Karlsen forteller det satses mye på lokale råvarer til frokosten.

– I tillegg til en vanlig god frokost, tilbyr vi en shot av "morgendugg". Det er ferskpresset grønnsakjuice, sier Karlsen.


Populær marsipankake

Frokostsal - Frokostsalen er tom, men bordene er allerede reservert til den årlige 17. mai frokosten. - Foto: Maria Kristina Vevang/NRK /

Frokostsalen er tom, men bordene er allerede reservert til den årlige 17. mai frokosten.

Foto: Maria Kristina Vevang/NRK

I løpet av dagen skal det også være 17. mai buffé på hotellet. Karlsen sier at til den årlige lunsjen pleier det å komme rundt 450–500 personer

– Det er hektiske dager i forkanten. Kaker skal bakes, vi lager til kreps, spekemat og bacalao blant annet, sier Daniel Karlsen.

– Hva er mest populært?

– Det må nok være marsipankaken. Vi kommer ikke utenom det på 17. mai, sier Karlsen.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste video/lyd

Urbane liv med stadig mer stillesitting - og en digital infomasjonsrevolusjon, er i ferd med å skape helt nye feriebehov. 
I en dal på Nordmøre får byfolk det de vil ha; Hardt arbeid og dårlig mobildekning.
Karsten Warholm frå Ulsteinvik sprang inn til tida 10.55 på 100 meter, ny personleg rekord med 31 hundredelar, under første øving i U20-VM i Eugene, Oregon i USA. FOTO: Norges Friidrettsforbund/Charlotte Svensen.
Så skal vi til Norddal kommune, der gamleskolen i Eidsdal har fått nytt liv. 
For to måneder siden solgte kommunen eiendommen som har vært barnehage de siste årene, og allerede nå er det åpnet for mer leik og moro med utgangspunkt i disse lokalene.