Kaspar Birkeland - Birkeland mener det bare er oppspinn at han skal ha vært aktiv i høyreekstremistiske nettverk.
- Foto: Privat /

Birkeland mener det bare er oppspinn at han skal ha vært aktiv i høyreekstremistiske nettverk.

Foto: Privat

– Det er bare oppspinn

Kaspar Birkeland vurderer å saksøke TV 2 fordi han mener opplysningene om hans medlemskap i høyreekstremistiske nettverk er usanne.

Fredag opplyste TV 2 at de har informasjon om at ordførerkandidat for Demokratene i Ålesund, Kaspar Birkeland, sitter sentralt plassert i et ekstremistnettverk med forgreninger til flere land.

Selv stiller seg Birkeland uforstående til opplysningene fra tv- kanalen. Han forteller at det har vært et enormt press etter publiseringen.

– Vi har fått drapstrusler over hjemmetelefonen. Det har vært så ille at kona måtte søke dekning, sier han.

Jeg har vært innom et par nettsider, men det gjør med jo ikke til medlem av noe som helst.

Kaspar Birkeland, ordførerkandidat for Demokratene i Ålesund

Fredag publiserte TV 2 også lydopptak hvor Håvar Krane, ordførerkandidat i Kristiansund, snakket om å drepe norsk statsråder. Dette har ført til at Krane nå har trukket seg, og blir etterforsket av politiet.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV2 sier til NRK Møre og Romsdal at Kaspar Birkeland er hjertelig velkommen til å saksøke kanalen når som helst:

- Vi har arbeidet med Norwegian Defence League og English Defence League i over et år. Vi har inngående kjennskap til hva som foregår i disse miljøene, sier han.

Kommentar skrevet av Birkeland - Kommentar på Norwegian Defence League sitt forum, skrevet av Birkeland. - Foto: Erik Skare /

Kommentar på Norwegian Defence League sitt forum, skrevet av Birkeland.

Foto: Erik Skare

Vurderer å gå til retten

Birkeland benekter at han står på medlemslistene til Norwegian Defence League, slik som TV 2 opplyser om.

– Hvis dette fortsetter skal jeg saksøke dem. Jeg har allerede pratet med dyktige advokater, sier han.

Les også:

– Har vært innom et par nettsider

Birkeland mener det bare er oppspinn at han skal ha vært aktiv i høyreekstremistiske nettverk.

– Jeg vet ikke engang hvilket nettverk TV 2 mener jeg skal være medlem i. Dette har ligger det overhodet ingen sannhet bak, sier han.

Hvis dette fortsetter skal jeg saksøke dem. Jeg har allerede pratet med dyktige advokater.

Kaspar Birkeland, ordførerkandidat for Demokratene i Ålesund

Birkeland forteller likevel at han har oppsøkt høyreekstremistiske miljøer.

Les også:

– Jeg har vært innom et par nettsider, men det gjør meg jo ikke til medlem av noe som helst, sier han.

Birkeland forteller også at han var i Amsterdam i fjor høst, hvor han møtte lederen til English Defence League, som er en islamfiendtlig protestbevegelse i England.

– Vi hadde ingen lang samtale. Jeg fatter ikke at det skal være nok til å påstå at jeg er knyttet til et nettverk, sier han.

Siste video/lyd

Evakuerte frå området ved fjellet Mannen i Rauma håper skredet kan gå i løpet av kort tid, slik at dei kan kome tilbake til eit normalt liv. Ekspertane trur fjellpartiet kan losne i neste veke.
Søndag kan Kristiansund styrke sjansane sine til opprykk til Eliteserien når Hødd kjem på besøk i 1.divisjon i fotball. Ei optimistisk klubbleiing håper på publikumsrekord, medan trenaren enno ikkje vil snakke verken om opprykk eller tabellplassering.
Tre menn og ei kvinne er varetektsfengsla i fire veker etter at ein mann vart funnen død i eit hus i Spjelkavik tysdag. Det oppstod brann i huset men politiet opplyser at vald var dødsårsaka.