Whisky melba og plain Bondevik
Foto: Hilde Zahl / NRK

Whisky Melba og Plain Bondevik

To drinker i høye glass, som begge har en bit frisk ingefær i bunnen. Begge inneholder ginger ale og Angostura bitter. Whisky Melba tar utgangspunkt i en klassisk Highball med en moderne vri. Mens Bondevik er den alkoholfrie varianten.

Slik gjør du

Whisky Melba

Legg ingefæren i et longdrinkglass, og press den med baksiden av en Old Fashion Spoon for å få ut smaken. Fyll opp glasset med is, og fyll deretter opp med de andre ingrediensene. Skjær en tynn skallspiral av en sitron, slipp den oppi drinken, og rør forsiktig om.

Plain Bondevik

Legg ingefæren i glasset, og press med en skje for å få ut litt av smaken. Ha i is, og fyll opp med de andre ingrediensene. Rør forsiktig.

Kilde: Roar Hildonen i radioprogrammet Kveldsåpent/NRK P1