Vinkokte pærer med syltet ingefær

Vinkokte pærer med syltet ingefær, mandler og pisket krem.

Foto: Eva Rados / SVT

Vinkokte pærer med syltet ingefær

Niklas Ekstedt lager dessert med pærer kokt i hvitvin og syltet ingefær.

Slik gjør du

Spirede mandler (forberedes dagen i forveien)
Legg økologiske mandler i vann og la de ligge mørkt i et døgn. Bruk et kjøkkenhåndkle til å få av skallet. Nå har mandlene fått en liten spire og smaken er som om de er ferske. (Dette fungerer til og med bedre på valnøtter.)

Skrell pærene. Lag en lake av hvitvin og syltet ingefær. Smak på laken og tilsett eventuelt litt muscovadosukker. Laken skal være søt som en dessertvin. La pærene koke i laken i 30-45 minutter på lav varme.

Del pærene i to, serveres med pisket krem og et dryss av spirede mandler. Drypp over litt lønnesirup eller vanlig sirup.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT