Viltkarbonader

God saus og rosenkål stekt sammen med epler er nydelig sammen med viltkarbonadene.

Foto: Stig Juelsen

Viltkarbonader med rosenkål

Saftige og smakfulle viltkarbonader er en perfekt høstmiddag. Med fløtesaus og rosenkål som er stekt sammen med epler, blir det en fest.

Slik gjør du

Viltkarbonader

Bland kjøttdeig, egg, mel og krydder. Spe deretter med fløte og jevn godt i blandingen. Stek dem som karbonader.

Saus

Brun smør og mel, spe med kraft. La sausen småkoke i 10 min. Tilsett rømme. Kok sausen tykk og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker

Renskjær rosenkålen og fjern eventuelle løse eller gule blader. Del kålen i fire deler. Kok kålen opp i litt salt vann, ta den over i isvann og la den avkjøles.

Varm en stekepanne og ha i smør. Når pannen er varm, tilsetter du sukker, rosenkål og eple skåret i terninger. Fres i ca 2 minutter under omrøring uten at grønnsakene får bli brune.

Tilsett epleedikken og kok 2-3 minutter til, inntil grønnsakene er så vidt myke. Serveres omgående, pyntet med vårløk i skiver.

Kilde: Stig Juelsen