Vegansk lasagne

I kjøttsausen er det brukt tvp-granulat som får koke lenge i en smakfull saus. Slik blir det helt mørt og vanvittig godt.

Foto: Mari Hult

Vegansk lasagne

Dette er vegetarlasagnen du serverer dine kjøttelskende venner hvis du skal vise dem at veganmat kan være veldig likt det de spiser, bare bedre, sunnere og snillere, sier Mari Hult om denne oppskriften på lasagne.

Slik gjør du

Kok opp 3 dl av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.

Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.

Varm opp olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.

Ha over i en gryte, tilsett knuste tomater og resten av grønnsakskraften. Finhakk oregano og ha i. La det hele småkoke under lokk i ca. en time. Spe eventuelt med litt vann om det blir veldig tørt. Smak til med salt og pepper.

Bechamelsaus
Smelt margarin i en gryte. Rør inn melet. Ha på middels varme, og spe med litt og litt melk som du hele tiden rører inn. Til slutt skal du ha en tykk og fin saus. Smak til med salt, muskatnøtt, røkt paprikapulver og næringsgjær (de to sistnevnte er ikke nødvendige, de bare setter litt ostesmak på sausen).

Montering
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Ha litt “kjøttsaus” nederst i en ildfast form. Dekk med lasagneplater. Ha deretter et lag bechamelsaus, et lag kjøttsaus og nye plater. Gjenta til du ikke har mer saus igjen. Over de øverste platene skal det kun være et lag bechamelsaus. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 15 minutter. Ta av folien og stek i 20-25 minutter til – lasagnen skal være gyllen og fin på toppen.

Skjær i stykker ved servering.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskriftene er hentet fra Vegetarbloggen.no

Kilde: Vegetarbloggen til Mari Hult