Video Karl Erik Pallesen lager dessert med muffins, rabarbrasuppe og is

Karl Erik Pallesen fra Gastronomisk Institutt lager dessert med rabarbra.

Varme muffins med rabarbrasuppe og kremostis

Dette er desserten i en meny fra Gastronomisk Institutt med vårens første råvarer. Varm muffins, rabarbrasuppe, hylleblomstskum, kremostis og karamelliserte nøtter.

Slik gjør du

Rabarbra- og jordbærsuppe

Skrell av det ytterste laget av rabarbraen. Skjær i terninger på 5 x 5 mm av 2-3 stilker.
Resten av rabarbraen kuttes grovt og kokes med skallet sammen med frosne jordbær vann, vanilje, sukker og revet sitronskall. Kok laken til det er god rabarbrasmak og smak til med ev. mer sukker.
Sil og avkjøl suppa.

Blansjer rabarbra terningene til de er møre. Ved anretning legges terninger og fine båter av friske jordbær i suppa.

Kryddermuffins

Bland egg, sukker, hvetemel og bakepulver til en glatt masse i kjøkkenmaskin. Spe med smeltet smør til den er homogen. Smør muffinsformer med litt smeltet smør og fyll i røren. Stekes på 170 °C i 10 min til de er gylne. Strø på kanel og melis.

Kremostis

Kok opp melk, fløte og sukker. La det avkjøles litt før Crème Fraîche og kremosten tas oppi. Has i is maskin og kjøres frossen.

Hylleblomstespuma

Varm hylleblomstsaften opp med eggeplommer til 86 °C. Tilsett kremfløte og gelatin.
Has i espuma.

Servering

Ha en muffins i dessertskål. Legg i terninger av rabarbra og fine båter av friske jordbær i skålen. Øs over suppe. Legg ved en kule kremostis og sprøyt over hylleblomstespuma.

Tips

Kilde: Gastronomisk Institutt