Varm tursandwich

Sandwichen holder seg varm når den er pakket godt inn i aluminiumsfolie, våt avis og plastfolie.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Varm tursandwich

Det smaker ekstra godt med varm mat på tur. Lars Erik Vesterdal varmer sandwichene i ovnen hjemme, og har et triks for å holde dem varme til de skal spises noen timer senere.

Slik gjør du

Skjær loffen i fire skiver på langs og smør et godt lag med smør på den ene siden av skivene.

Stek skivene i panna eller i ovnen til loffskivene blir gylne. Ta dem ut av ovnen og smør et tynt lag sennep på den andre siden. Legg på ost, salami, baconskiver og tomat. Avslutt med et nytt lag ost og legg en brødskive på toppen. Pakk dette stramt i aluminiumsfolie og stek sandwichene i ovnen på 180 grader i 20 til 30 minutter. De må være gjennomvarme.

Pakk skivene i aluminiumsfolie i en fuktig avis og deretter plastfolie, så stramt du får til. Dette må være helt tett.

Sandwichene vil holde seg varme i to til tre timer, og passer perfekt til en varm lunsj når man er på tur. Spis de varme sandwichene sammen med syltet agurk og vannmelon.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1