Vaniljekarameller

Mye røring og rett temperatur er løsningen for å få passe myke karameller. Ikke karameller som flyter ut eller som blir for harde.

Foto: Rune Lind / NRK

Vaniljekarameller

Karameller med smak av vanilje. Pakk dem i cellofan og gi dem til noen du er glad i.

Slik gjør du

Bland smør, melis og melk i en tykkbunnet kjele. Kok opp blandingen under omrøring. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg i bunnen og kok blandingen til den blir tykk og lysebrun (massen skal ligne lys Prim). Har du et steketermometer skal det vise ca 112 °C.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Rør vaniljefrøene inn i karamellmassen.

Hell karamellmassen over i en liten form kledd med plastfolie. Avkjøl og skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i litt cellofanpapir.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen