Valnøtt- og kålrotkaker med rosenkål, rødkål og grønnkål

Vegansk burger med grønnkål, rødkål og rosenkål som tilbehør.

Foto: Richard Nystad

Valnøtt- og kålrotkaker med grønnkål, rødkål og rosenkål

Richard Nystad serverer vegansk og glutenfri middag med tre sorter kål og valnøtt- og kålrotkaker. Grønnkålen brukes i en coleslaw med vegansk majones. Rødkålen kokes med appelsin og saft. Rosenkålen stekes med rosmarin.

Slik gjør du

Valnøtt- og kålrotkaker

Stek soppen til den er blitt myk. Kjør stekt sopp og valnøtter i en food processor til en glatt masse. Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt deretter for hånd til en glatt masse.

Deigen formes til burgere, som stekes på medium varme. Stek burgerne i ovn på 180 grader i 15 minutter.

Stekt rosenkål med rosmarin

Rens og damp rosenkål al dente (cirka to minutter), og kjøl den ned i kaldt vann slik at den beholder grønnfargen.

Ha litt olje i en panne, og tilsett eddik, søtt, rosmarin og rosenkål, og stek i 3-4 minutter til den får litt farge. Smakes til med salt og pepper.

Rødkål

Finsnittet rødkål, krydder og appelsinskive surres i litt olje. Tilsett saft, sukker og eddik. Dampes på lav varme under lokk i cirka 25 minutter.

Coleslaw med grønnkål og eple

Ribb grønnkålen, riv eple på et rivjern og finkutt løk. Bland alt sammen med vegansk majones, og smak til med salt og eventuelt litt sennep.

Vegansk majones

Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i tynn stråle litt etter litt, til den tykner.

Tips

Denne middagen kan gjerne serveres med poteter, gulrøtter og en god saus.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1