Hopp til innhold

Byggryn i salaten, som risotto og i suppen

Bygg kan brukes til langt mer enn brød. Hele gryn passer perfekt i salaten, som erstatning for ris eller i suppa. Her er ni middagstips med byggryn.

Video Andreas Myhrvold lager byggrynsalat

På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Retter med hele byggryn var et av ønskene.

Byggryn må legges i bløt eller koke lenge. Det er nok det største hinderet for den daglige bruken. Men husk at kokte gryn kan oppbevares i kjøleskapet et par dager.

Byggrynsalat

Andreas Myhrvold lager byggrynsalat med nøtter, spekeskinke og tørkede frukter. Se videoen over.

Byggsalat med blåskjell og østers

Byggsalat med blåskjell og østers
Foto: Tellus Works Television AS

Hønsefrikassé med krydrede byggryn

Hønsefrikassé med byggryn og grønnsaker
Foto: YLE

Risotto med byggryn - kornotto

Kornotto
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Risotto med byggryn med kål, pære og oster

Video Kjartan Skjelde lager byggotto

Stekt kamskjell og risotto med byggryn

Kamskjell
Foto: NRK


Hønsesuppe

Hønsesuppe
Foto: NRK

Suppe med knokekjøtt

Suppe med knokekjøtt
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Gammeldags kjøttsuppe

Kjøttsuppe
Foto: NRK