Tomatsalat med stekt halloumi

Halloumi er en kypriotisk ost som egner seg til steking. Den passer godt i tomatsalaten. Tareq Taylor liker ekstra godt de grønne tomatene, de som ikke er helt modne.

Foto: Fra TV-serien Fredag i hagen / SVT

Tomatsalat med stekt halloumi

Du kan selv gi smak og duft til oljen. I TV-serien Hygge i hagen lager kokken Tareq Taylor olje med smak av rosmarin og sitrontimian til tomatsalaten. Han varmer opp olje til 70-80 °C i stekepannen og har urtene i. Det er den kjappe måten å lage urteolje.

Slik gjør du

Skjær opp tomatene og de andre grønnsakene og legg alt i en bolle.
Press over sitronsaft, hell på olivenolje, dryss over finhakket sitrontimian, salt og pepper. Bland alt sammen.

Legg bladene fra salathodet på et stort serveringsfat. Legg tomatsalaten på salatbladene.

Varm opp stekepannen og hell på litt olje. Skjær halloumi-osten i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Stek skivene på begge sider. Legg stekt halloumi på salaten og server med en gang.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT