Tom kah gai

Kyllingsuppe med sopp og chili og mange gode smaker. Det gjelder å finne balansen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Tom kah gai

Thailandsk kyllingsuppe basert på kokosmelk og smaksatt med både salt, sterkt, søtt og surt.

Slik gjør du

Hell kokosmelk og vann i en gryte og tilsett tynne skiver galangal eller ingefær, sitrongress i mindre biter og kaffirlimeblader. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter.

Tilsett sjampinjong som er delt i to eller fire, alt etter størrelse. Skjær kyllingfiletene i passe munnfuller. Ha kyllingbitene i suppen.

Suppen skal ikke være veldig sterk, men litt skal du kjenne. Det sørger thai-chilien for. Skjær dem i papirtynne skiver og ha dem i suppen. Vask hendene grundig etterpå!

La suppen småkoke videre til kyllingen er ferdig og smak suppen til med fish sauce, limejuice og palmesukker. Her gjelder det å finne balansen mellom det sure, det salte og det søte. Mine mål passe muligens ikke dine smaksløker, så smak deg fram!

Hvis suppen mangler litt dybde kan man tilsette litt kyllingkraft.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR