Tangens festkake

Denne friske kaka er en mellomting av bløtkake og iskake. Du kan velge å lage kakebunn/sukkerbrød selv, eller bruke ferdigkjøpt.

Foto: Nora Holter Moi / NRK

Tangens festkake

Turid Skjold Oldenburg fra Tangen videregående skole i Kristiansand deler her en av sine festkake-oppskrifter med oss.

Slik gjør du

Sukkerlake

Del vaniljestang. Kok opp vann, vin, sukker, pepper, limeskall, stjerneanis og vanilje. La det koke under lokk i ca 2 minutter. Sett til side for å la smaksstoffene trekke i ca 1 time. Sil sukkerlaken.

Skrell rabarbra og kutt i smått. Kok rabarbra i samme laken i 2-3 minutter, med lokk for å unngå reduksjon. Avkjøl noe.

Jordbær- og rabarbrapuré

Mos jordbær og rabarbra i hurtigmikser, og tilsett sukkerlaken. Smak på puréen. Tilsett evn passert jordbærsyltetøy for å få frem mere jordbærsmak. Frys puréen i minst 2 timer, men ta opp og rør hver halvtime.

Tangens festkake

Lag eventuelt kakebunn/sukkerbrød.

Pisk kremfløte nesten stiv og rømme hver for seg. Bland forsiktig uten å røre for mye. Tilsett den nesten stive jordbær- og rabarbrapuréen, litt av gangen.
Smelt gelatin i øse over kokende vann. Rør dette i blandingen.

Skjær opp jordbær til pynt.

Legg kakebunn/sukkerbrød i en springform med samme diameter. Pynt med halve jordbær eller skiver langs kanten. Hell i kremen og glatt den til.

Frys kaken i minst en time, eller velg å fryse den helt. Tines 2 timer i kjøleskap.
Pynt med ekstra jordbær, kokte rabarbrastilker og eventuelt blåbær, bjørnebær og ekstra pisket kremfløte.

Kilde: Turid Skjold Oldenburg