Slik gjør du
Sukkerlake
Del vaniljestang. Kok opp vann, vin, sukker, pepper, limeskall, stjerneanis og vanilje. La det koke under lokk i ca 2 minutter. Sett til side for å la smaksstoffene trekke i ca 1 time. Sil sukkerlaken.
Skrell rabarbra og kutt i smått. Kok rabarbra i samme laken i 2-3 minutter, med lokk for å unngå reduksjon. Avkjøl noe.
Jordbær- og rabarbrapuré
Mos jordbær og rabarbra i hurtigmikser, og tilsett sukkerlaken. Smak på puréen. Tilsett evn passert jordbærsyltetøy for å få frem mere jordbærsmak. Frys puréen i minst 2 timer, men ta opp og rør hver halvtime.
Tangens festkake
Lag eventuelt kakebunn/sukkerbrød.
Pisk kremfløte nesten stiv og rømme hver for seg. Bland forsiktig uten å røre for mye. Tilsett den nesten stive jordbær- og rabarbrapuréen, litt av gangen.
Smelt gelatin i øse over kokende vann. Rør dette i blandingen.
Skjær opp jordbær til pynt.
Legg kakebunn/sukkerbrød i en springform med samme diameter. Pynt med halve jordbær eller skiver langs kanten. Hell i kremen og glatt den til.
Frys kaken i minst en time, eller velg å fryse den helt. Tines 2 timer i kjøleskap.
Pynt med ekstra jordbær, kokte rabarbrastilker og eventuelt blåbær, bjørnebær og ekstra pisket kremfløte.