Slik gjør du
Steinar sin sylterull
Lag ferdig krydderblandinga. Del tynnribba i to på langs. Ha krydder mellom laga og rull kjøtet i hop. Sy rullen saman med ein bomullstråd. Kok opp salt og vatn, og avkjøl laken.
Legg sylterullen i saltlake i tre døgn på ein kald plass. Etterpå kokar du rullen i to timar. Sylterullen skal ikkje fosskoke, berre trekke opp mot kokepunktet.
Legg rullen i press over natta. Sylterullen er klar til servering.
Steinar sin lammerull
Når du skal lage lammerull er det viktig at du skjer vekk seige hinner og overflødig feitt frå slagsida. Gni krydderblandinga inn i kjøtet, og rull i hop slagsida. Her må du fram med nål og tråd for å få lammerullen skikkeleg i hop.
Legg lammerullen i saltlake i tre døgn. Sjå oppskrift ovanfor. Lat rullen trekke i to timar. Vatnet skal ikkje fosskoke. Lammerullen må også leggast under press over natta.