Slik gjør du
Tilbered byggrisen (eller risen) som beskrevet på pakningen.
Grovhakk cashewnøttene med en kniv, morter eller putt dem i en brødpose rull over med kjevle. Ha nøttene på en varm og tørr stekepanne. Nøttene er ferdig ristet når de begynner å bli lett brune og lukter godt. Hell nøttene over i en skål.
Varm opp rapsoljen i samme stekepanne og stek svinekjøttet i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Pass på at de ikke blir svidde. Skru ned temperaturen og la dem ettersteke på svak varme i om lag 5 minutter. Strø over cashewnøttene tilslutt.
Lag en salat av epleskiver, stangselleri og salat. Ha i rosiner og en dressing av rapsolje og eddik.
Server med varme byggryn og frisk eplesalat.
Ekstravagante tips:
Server retten med Dijon-sennep
Ha i hakket mynte i eplesalaten
Bytt ut rosinene med halve, blå druer
Tips
Ønsker du å lage flere sunne helgeretter? Sjekk ut disse.