Svinebiff med nøtter, ris og frisk eplesalat

Vil du ha en enkel, rask og sunn rett er svinebiff med nøtter et flott alternativ. Cashewnøtter setter en ekstra piff på oppskriften.

Foto: Jens Blom / NRK

Svinebiff med nøtter, ris og frisk eplesalat

Dette er en rask, mager og sunn rett. Dersom du ikke vil bruke byggris (finnes i flere butikker), kan du bruke naturris isteden for. Byggris lages av bygg som er et norsk korn. Bygg er mettende, rik på kostfiber og næringsstoffer. Byggryn er forkokte og raske å tilberede. Det er ikke nødvendig å salte denne retten ettersom cashewnøttene er salte.

Slik gjør du

Tilbered byggrisen (eller risen) som beskrevet på pakningen.
Grovhakk cashewnøttene med en kniv, morter eller putt dem i en brødpose rull over med kjevle. Ha nøttene på en varm og tørr stekepanne. Nøttene er ferdig ristet når de begynner å bli lett brune og lukter godt. Hell nøttene over i en skål.
Varm opp rapsoljen i samme stekepanne og stek svinekjøttet i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Pass på at de ikke blir svidde. Skru ned temperaturen og la dem ettersteke på svak varme i om lag 5 minutter. Strø over cashewnøttene tilslutt.

Lag en salat av epleskiver, stangselleri og salat. Ha i rosiner og en dressing av rapsolje og eddik.

Server med varme byggryn og frisk eplesalat.

Ekstravagante tips:
Server retten med Dijon-sennep
Ha i hakket mynte i eplesalaten
Bytt ut rosinene med halve, blå druer

Tips

Ønsker du å lage flere sunne helgeretter? Sjekk ut disse.

Kilde: Ernæringsfysiolog Lise von Krogh