Suppe på svineknoke

Suppe med gulrøtter, poteter, sellerirot, kålrot, pastinakk, purre og persille. Kjøttet er lettsaltet svineknoke.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Suppe på svineknoke

Gode grønnsaker med salt svinekjøtt i en varmende suppe. Lise Finckenhagen bruker gulrøtter, kålrot, sellerirot, pastinakk, poteter og purre i suppeoppskriften.

Slik gjør du

Legg knoken i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker og pepper. Dekk med vann, cirka 2,5 liter, og kok opp. Hvis det danner seg skum på overflaten kan du fjerne det med en liten øse. La knoken koke/trekke i to til tre timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av beinet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter mens kjøttet koker.

Ta opp knoken, og sil kraften. Rens kjøttet for bein, skinn og overflødig fett. Skjær eller riv kjøttet i biter. Kok opp kraften, tilsett alle grønnsakene, og la det koke til grønnsakene er møre.

Legg kjøttet tilbake i suppen. Juster smaken med salt og pepper. Suppen serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.

Tips

  • Server gjerne suppen med en god klatt rømme smakt til med revet pepperrot.
  • Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+