Rypebryst

Stekt rypebryst med kantareller og appelsinkokte rødbeter.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Stekt rypebryst

Festmåltid med ryper, kantareller og rødbeter fra kokkene i NRK Trøndelags formiddagskjøkken.

Slik gjør du

Skjær ut de to brystene. Brystene gnis inn med salt og pepper og brunes raskt i panne. Sett dem inn i ovnen som er forvarmet til 200 grader i ca. 5-6 minutter, da skal de ha rosa kjerne. Ta brystene ut, og la dem hvile et par minutter før de skjæres i pene skiver.

Stek skivet kantarell i den samme pannen som rypebrystene er brunet i. Ta av noen hele kantareller til pynt.

Ha i fløte og seterrømme. La det koke i noen minutter. Kjør soppblandingen med en stavmikser til en fin tynn blanding. Smak til med salt og pepper. Rør inn usaltet smør.

Like før servering, kjøres sausen opp med stavmikseren til en luftig skumaktig saus. Pynt med hele kantareller og appelsinkokte rødbeter.

Lag et speil av sausen på en middagstallerken. Anrett soppskivene i midten. På disse anrettes rypebrystet i skiver. Legg appelsinkokte rødbeter rundt tallerkenen.

Kilde: Formiddagskokkene i NRK Trøndelag