Stekt og syltet makrell

De stekte makrellfiletene ligger under et lag av finsnittet gulrot og purre. Eddiklaken ble tømt over til slutt.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Stekt og syltet makrell

Stekte makrellfileter som pålegg på brødskiven, på samme måte som sild. Makrellen stekes og legges i eddiklake med gulrøtter og purre.

Slik gjør du

Makrellfiletene stekes gylne og sprø i olje i en varm panne. Dryss over rikelig med salt når de er ferdig stekt. Legg filetene på et fat.

Skjær gulrøtter og purre i tynne staver, julienne. Legg dem over de nystekte makrellfiletene.

Kok opp alle ingrediensene til eddiklaken. Den skal være sursøt i smaken, som agurksalat. Hell den varme laken over fisk og grønnsaker til de er dekket. La makrellene trekke i minst en time, men gjerne til neste dag.

Spis makrellene som du ville spist stekt sild i eddik, på en skive rugbrød eller en skive nybakt landbrød.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR