Slik gjør du
Del gresskaret på langs og skrap ut frøene. Hell olje over snittflatene. Dryss på salt. Stek gresskarhalvdelene i ovnen på 200 °C i ca 50 min. Når gresskaret er klart skal det være mykt i kjøttet. Bruk en liten kniv for å kjenne etter.
Grillspyd
Legg trespydene i vann. Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Skrell løken og skjær den i biter. Tre kjøtt og løk på spydene. Varm smør og olje i en panne og tilsett salt og pepper i stekepannen. Stek et par av spydene om gangen. Du kan la kjøttet være litt rosa i midten. Skjær to lime i centimetertykke skiver og stek dem i samme pannen som kjøttet. Stek i ca 1 minutt på hver side slik at limen får en fin overflate.
Mascarponekrem
Lag fyllet til gresskaret ved å blande mascarpone med saften fra ½ lime og hakket salvie. Tilsett salt etter smak. Fyll hullet i gresskarhalvdelene med mascarponekremen. Grovriv parmesan over. Del gresskarhalvdelene i to og server med grillspyd og stekt lime.
Tips
Mascarponekremen passer til fisk, kylling og annet kjøtt.
Flere oppskrifter: