Musserende med lime
Dette er en nydelig velkomstdrink man kan servere fra mai og ut sommeren.
Du trenger 1-2 flasker søt musserende vin, og 5 lime per flaske. Så presser du saften ut av limen og blander med vinen i en stor bolle eller lignende. Enklere kan det ikke gjøres.
Champagnemousse
5 plater gelatin
4 egg
250 g sukker
1 liten klype salt
3 ss limejus/-saft
1 1/2 dl champagne eller musserende vin
finrevet limeskall til pynt
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i omtrent 5 minutter. Pisk stiv eggedosis av egg, sukker og en klype salt. Ha i limejus og champagne under forsiktig omrøring. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Hell 1/2 dl kokende vann over og rør til all gelatinen er oppløst. La moussen begynne å stivne litt, rør om og fyll i porsjonsskåler. Sett kaldt til servering.
Jamies sommerfrukt- og proseccogelé
Ha fersk frukt som rips, jordbærbiter, blåbær, bjørnebær og bringebær i passende kopper (geleen skal hvelves ut). De eneste fruktene du må unngå, er kiwi og ananas. Sett koppene på et fat i kjøleskapet.
Legg fire plater gelatin i en bolle kaldt vann i noen minutter. Ta ut gelatinen og bland med 1-2 spiseskjeer sukker og 1,5 dl juice (for eksempel hyllebær eller eplejuice). Rør sammen og putt i mikrobølgeovnen noen sekunder. Bland inn 4 dl prosecco (italiensk champagne) eller brus. Ha i den myknede gelatinen og rør sammen. Hell oppi koppene med bær, og press bærene nedi væsken. La det hele stå i kjøleskapet i tre kvarter – én time.