Sprøstekte kyllinglår

Hele middagen i stekeovnen. Kjartan Skjelde steker kyllinglårene på rist over grønnsakene. Da får grønnsakene glede av den gode saften fra kyllingen.

Slik gjør du

Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Legg dem på en rist øverst i ovnen.

Pisk smøret luftig i en kjøkkenmaskin, ha i estragon, sitronsaft, finhakket hvitløk og smak til med salt og kajennepepper.

Skjær opp rotgrønnsakene i grove biter. Bland dem sammen med smøret. Legg grønnsakene på et stekebrett eller i en vid ildfast form og sett dem i ovnen under risten med kyllinglårene.

Stek det hele på 180 °C i 30-40 minutter. For å sjekke at kyllingen er ferdig stikker du en kniv helt inn til beinet i kyllinglårene, og hvis det er klar saft som kommer ut er kyllingen klar.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde