Søt dessertpizza på grillen

Med litt sukker i pizzabunnen og toppet med jordbær blir det pizza til dessert.

Slik gjør du

Pizzadeig
Rør gjæren ut i vannet. Ha i de andre ingrediensene og elt godt sammen. Dekk deigen med et klede og sett til heving på en lun plass.

Når deigen er hevet til det dobbelte, ca. 1 time, deles den i to emner. Ha litt olje på to stykker aluminiumsfolie og trykk deigen utover folien slik at den blir tynn, ca. 3 mm. Hver pizza blir ca. 30 cm i diameter. Du kan selvfølgelig lage en stor pizza også.

Legg folien med deigen på en grill, og stek den i ca. 2 minutter under lokk.
Ta ut bunnen, løsne den fra folien, og snu den opp ned.

Søt jordbærpizza
Rør sammen crème fraîche og sukker, og stryk det utover bunnen. Legg på jordbær og stek ferdig på grillen under lokk.

Tips

Bruker du gassgrill er 350 °C passe.

Oppskrift: Hvit pizza på grillen

Oppskrift: Pizza Margarita på grillen

Se også: Oppskriftene fra Sommeråpent 2009

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2011

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)