Soppbrød

Brødet har stekt sopp i deigen og toppes med skiver av sopp, revet parmesan og litt olivenolje.

Foto: Tim Christian Wassmo / NRK

Soppbrød

Bruk soppen til å sette ekstra smak på brødet. Oppskriften får du fra Kjartan Skjelde i Førkveld.

Slik gjør du

Varm opp vannet til 37 °C, ha vannet i en kjøkkenmaskin og elt det sammen med olje, gjær, sukker og salt i noen minutter, ha i mel og elt deigen i 20–25 minutter. La deigen heve i bollen til det dobbelte.

Legg til side litt sopp til å ha på toppen av brødet. Skjær soppen opp i terninger og stek de i olje og smør til de er gylne. Smak til med salt, pepper og sitron. Bland den stekte soppen inn i deigen.

Rull så deigen opp til en tykk pølse og ha den på en smurt stekeplate, eller en ildfast form. La den igjen heve til det dobbelte.

Pensle brødet med olivenolje og dryss på med urter, revet ost og maldonsalt. Og råe skiver av steinsopp .

Forvarm ovnen på 200 °C, sett inn brødet og skru temperaturen ned til 175 °C, og stek brødet først i 25 minutter. Snu så brødet og stek det i ytterligere 10 minutter. Avkjøles på rist.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld