Hedda Johannesen lager softis - Det skal være luft i posen med fløte og melk.NRK

Det skal være luft i posen med fløte og melk.

Foto: NRK

Softis

Biokjemistudent Hedda Johannesen viser hvordan vi lager is på mindre enn ti minutter i Sommeråpent.

Slik gjør du

Kremfløte, melk, sukker og vaniljesukker blandes i en plastpose. Plastposen knyttes igjen. Denne posen puttes i en plastpose med salt og isbiter.

Bruk 6 til 10 spiseskjeer med finkvernet salt for en pose med isbiter.
Hvis isbitene er smeltet før softisen er ferdig, må det tilsettes nye isbiter med salt.

Saltet får isen til å smelte. Når isen smelter stjeler den varme fra fra lufta og gjør lufta kald.

Knytt igjen plastposen og rist i 5-7 minutter. Dette blir deilig softis.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Hedda Johannesen i Sommeråpent 2011