Slik gjør du
Vask og rens grønnsakene. Skjær kålrot, løk, fennikel og gulrot i grove biter. Fres alt i smør, og hell deretter over hvitvin og litt vann. Smak til med salt, og la grønnsakene putre under lokk til de er møre.
Ha i sukkererter og bønner, og vend dem raskt sammen med det andre. Smak eventuelt til med mer salt, og pepper. Ha i en spiseskje smør og en spiseskje eddik, og rør alt sammen.
Hakk timian og dill. Bland cirka tre spiseskjeer romtemperert smør sammen med urtene, litt sitronsaft og ei klype salt og pepper.
Legg smøret mellom to og to fiskefileter. Vend fisken i rugmel, og steik dem gylne i rikelig med smør. Ha på salt og pepper.
Server grønnsakene med nystekt fisk, og pynt med det grønne fra fennikelen.
Tips
Opprinnelig lages retten med skrubbflyndre, en relativt liten flatfisk som er mer vanlig som matfisk i Sverige enn i Norge. Alle slags flyndrefisker kan imidlertid brukes i denne oppskriften – for eksempel rødspette, som er enklere å finne i fiskedisken.