Slider med and

Andeburger med mango, paprika, løk, salat og koriander. Oppskriften på hamburgerbrødene finner du nederst.

Foto: Anders Roholt / DR

Slider med and

Små andeburgere eller sliders lages av andebryst som er stekt og kokt så lenge at kjøttet kan rives fra hverandre. Andeburgerne serveres i myke hamburgerbrød med mye godt tilbehør.

Slik gjør du

Skjær striper på skinnsiden av andebrystet og gni inn krydder og salt. Brun brystet med skinnsiden ned i en gryte med litt olje. Når skinnet er blitt gyllent snur du brystet og og steker et par minutter med kjøttsiden ned. Ha i løk som steker med noen minutter. Tilsett hoisinsaus og chilisaus. Rør godt rundt i blandingen og hell på grønnsakfond til kjøttet er nesten dekket. Ha på lokk og la kjøttet koke i minst 1 1/2 time, gjerne 2.

Når kjøttet er kokt rives det stykker og blandes med mer salt, hoisinsaus, chilisaus og krydderblanding. Rør alt godt sammen. Form små burgere som stekes et par minutter i olje på pannen på middels varme.

Ha andeburgerne i et mykt hamburgerbrød sammen med frisk mango, koriander, finhakket rødløk, saltede sitroner, rød paprika og friséesalat.

Tips

Anne serverer andebryst i hjemmelagde hamburgerbrød.

Kilde: Anne Hjernøe i Anne lager mat i New York/DR