Skrei med eple-potetpuré og tomatsalsa

Skreien er stekt nesten hele tiden på skinnsiden. Her ligger den på potetstappe med halvparten grønne epler og rundt er den en enkel tomatsalsa.

Foto: Stig Juelsen

Skrei med eple-potetpuré og tomatsalsa

Eple-potetpuré er en potetstappe med halvparten epler og halvparten poteter. Den serverer kokken Stig Juelsen sammen med skrei og tomatsalsa.

Slik gjør du

Eple-potetpuré

Skrell og kok eplene og potetene til de er møre. Sil av vannet og damp dem tørre. Tilsett fløte, smør og eplemost. Knus alt med en potetpresse/visp og rør til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Tomatsalsa

Hakk tomatene, løken og hvitløken fint. Grovhakk basilikumen og bland den med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Skinnstekt skrei

Torsken stekes på skinnsiden til varmen trekker helt igjennom fiskekjøttet og skinnet er sprøtt.

Anrett som på bildet.

Tips

.

Kilde: Stig Juelsen