Video Andreas Myhrvold lager skalldyrsalat

Rester av sjømat kan fort bli en skalldyrsalat. Her er det brukt hummer, kamskjell og kongekrabbe.

Skalldyrsalat

Andreas Myhrvold lager salat med rester. Her er det mulig for å improvisere og gjøre det du selv vil ut fra dine råvarer.

Slik gjør du

Salte og pepre sjømaten. De tykkeste beina på kongekrabben kan godt få en liten kok før de skal stekes.

Ha kamskjellene i varm panne med olje. Etter hvert har du i kongekrabbe og hummer også. Begynn med olje og ha smør i etter hvert. En kvast estragon, litt hvitløk og sitronsaft i pannen gir god smak.

Dressing
Crème fraîche blandes med reven pepperrot, sitronsaft, gressløk, salt og pepper.

Salat
Bland det du har av grønne salatblader, dill og persille. Litt olivenolje, salt og pepper vendes lett inn i salaten.

Servering
Legg en klatt avokadokrem (se oppskrift nederst) på en porsjonstallerken. Legg på salat og sjømat skåret i biter. Ha over dressing og litt av stekesjyen.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt