MS Sjøkurs i kakeform

Hege Andersen Høgstø brukte 99 egg og 2,5 kg sjokolade da hun laget MS Sjøkurs som sjokoladekake .

Foto: Sindre Skrede / NRK

Sjokoladekake til Sommeråpent

Konditor Hege Andersen Høgstø bakte kake til Hurtigrutens 120-års jubileum. Den ble servert på kaien i Skudeneshavn 2. juli 2013. Du kan lage samme kaken, bare i mer vanlig sjokoladekakestørrelse.

Slik gjør du

Pisk egg og sukker på medium hastighet til stiv eggedosis, ca. 10 min.

Tilsett smeltet sjokolade og olje som er romtemperert, må ikke være varmt (kroppstemperatur). Sikt hvetemel med bakepulver og vaniljesukker og rør det/vend det inn i resten av røren.

Helles i en form, 24 cm, og stekes ca. 25 min på 180 °C. Når bunnen er ferdig kan trykke lett på den og fingertrykket skal sprette opp.

Sjokoladekrem
Rør egg, sukker og fløte sammen og sil det. Kok blandingen opp, mens du rører godt. Tilsett sjokolade og meierismør, rør godt og kjør kremen glatt med stavmikser. Settes på kjøl til neste dag og piskes opp i en kjøkkenmaskin, til kremen er luftig.

Del kakebunnen i tre. Ha sjokoladekrem på hvert lag. Bruk resten av kremen til å pynte med. Kaken pyntes etter eget ønske

Tips

Hvis eggeplommene er små, ta en ekstra eggeplomme i. Eggehviten kan fryses/brukes til omelett eller i en mandelbunn.

Kilde: Konditor Hege Andersen Høgstø i Sommeråpent 2013