Sjokoladefondant

Sjokoladekake med bringebær og saus av kondensert melk.

Foto: Fra TV-programmet Niklas' mat / SVT

Sjokoladefondant

Sjokoladekake – i porsjoner – med flytende sjokolade i midten.

Slik gjør du

Smør åtte porsjonsformer med smør. Ikke bruk store former, da stekes de ikke godt nok.

Smelt smør og hakket sjokolade i mikrobølgeovn eller over vann på komfyren med lav varme. Rør.

Pisk egg og sukker luftig med håndmikser. Hell i sjokoladeblandingen og rør kraftig. Sikt mel og rør sammen til en jevn røre. Fordel røren i de smurte formene og sett i fryseren over natten.

Forvarm ovnen til 175 °C. Ta formene fra fryseren og sett dem rett inn i ovnen. Stek i ca. 15-20 minutter. Sett kakene på tallerkener – pynt med saus fra kondensert melk og friske bringebær og en kule vaniljeis.

Saus på kondensert melk
Alternativ 1 (med karamellsmak)
Når du koker en uåpnet boks med kondensert melk i vann blir melken tyktflytende og kremaktig. Smaken minner om karamell.

Kok den uåpnede boksen med kondensert melk i rikelig med vann i ca. 4 timer. Pass på at vannet hele tiden dekker boksen. Fyll på med vann etter hvert som vannet fordamper.

Alternativ 2 (med lime smak)
Dersom du vil ha en mer rennende saus passer det ikke å koke boksen.
Åpne den ukokte boksen og hell melken i en bolle. Smak til med presset limejuice.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra «Niklas' mat»

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt