Sjokolade- og bringebærkake

Sjokolade- og bringebærkake servert med bringebær og en anelse sitronskall.

Foto: NRK

Sjokolade- og bringebærkake

Sebastian Skauen Johnsen, 14 år, står for den søte avslutningen på måltidet i Kvelden før kvelden. Han lager en sjokoladekake med sprø kjeksbunn og bringebær. Kaken skal ikke i stekeovnen.

Slik gjør du

Kjør kjeksen i foodprocessor eller knus med en kjevle. Smelt 200 g smør og vend det i kjeksen. Press blandingen i en kakeform med løse kanter. Det er viktig at det blir kompakt. Sett formen med kakebunnen i kjøleskap en time eller i fryseren i ti minutter.

Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en stor bolle over vannbad.

Kok opp bringebær med noen spiseskjeer vann i 3 min. Sil ut alle frøene.

Skrap ut frøene av en vaniljestang. Kok opp fløte, vaniljefrø, sukker og resten av smøret.

Bland smeltet sjokolade, fløteblandingen og 3/4 av bringebærsausen. Hell blandingen over kjeksbunnen og sett kjølig i minst 3-4 timer.

Server med bringebærsausen og revet sitronskall.

Kilde: Sebastian Skauen Johnsen i tv-programmet Kvelden før kvelden 2014