Sensommerbær med marengstopping

Bærene må ikke tine for mye før desserten settes i ovnen.

Foto: Eva Rados / SVT

Sensommerbær med marengstopping

Du bestemmer selv hvor mye sukker som skal sammen med bærene. Det kommer an på hvilke bær du bruker og hvor søtt du vil ha det. Niklas Ekstedt gir deg oppskriften på en dessert som er varm på toppen og kald i bunnen.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 °C, bare overvarme.

Visp eggehvitene og hell på sukker etter en stund. Fortsett å piske eggehvitene til et fast skum.

Bland de frosne bærene med brunt sukker. Mengden sukker bestemmes av hvilke bær du har og hvor sure de er.

Fordel bærene i fire ildfaste porsjonsformer. Legg en klatt eggehvite på toppen av bærene og sett formene i ovnen. Pass på marengsen hele tiden mens den er i ovnen, det går veldig fort. Hvis ovnen steker ujevnt, kan du snu på formene. Når marengsen er blitt gyllen, er det på tide å ta formene ut av ovnen.

Serveres med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat