Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt pyntet med sølv.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt var en berømt fransk skuespiller som levde fra 1844 til 1923. Hun ble omtalt som «the divine Sarah», altså den guddommelige. Og det kan vel også disse konfektkakene med sjokoladekrem og mandelbunn kalles.

Slik gjør du

Sjokoladekrem

Finhakk sjokoladen til kremen, og kok opp fløten. Ha sjokoladen i en bolle, og hell over den varme fløten. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser. Avkjøl sjokoladeblandingen minst fire timer i kjøleskap.

Mandelbunner

Rør sammen eggehvite og sukker. La blandingen stå en halv times tid, til sukkeret har løst seg opp.

Kna eggehviten inn i marsipanen til en jevn deig. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små kaker (med en diameter på cirka fem centimeter) på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek kakene ved 200 °C i cirka åtte minutter. De skal være myke i midten. Avkjøl på rist.

Sarah Bernhardt

Pisk sjokoladekremen til tykk krem. Fyll kremen over i en sprøytepose, og sprøyt fine kremtopper på hver mandelbunn.

La kakene stå i minst en time i kjøleskapet før du dypper dem i smeltet sjokolade. Sett de straks over på en rist, slik at overflødig sjokolade renner av. Dryss på eventuell pynt før sjokoladen stivner.

Oppbevar kakene kjølig.

Tips

Heter det Sarah Bernhardt eller Sara Bernard eller noe i mellom? Er det viktig? Det viktige er vel at de smaker godt?

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+