Salvie- og sitronris med skalldyr

Rester av skalldyr fra Tinas bouillabaisse blir en flott middag med salvie- og sitronris.

Foto: TV4

Salvie- og sitronris med skalldyr

Supergod paella på Tinas vis. Rundkornet ris og skalldyr med ekstra grønnsaker og urter.

Slik gjør du

Skjær grønnsakene i terninger. Bank sitrongresset med knivskaftet.

Stek ris, grønnsaker og krydder i olivenolje til risen blir litt gjennomskinnelig. Slå på vann og la det koke opp.

Kok i ca. 10 minutter. Ha revet sitronskall og sitronsaft i risen. Senk til lav varme og la det småkoke i 10 minutter til.

Risen skal være løs i konsistensen. Ha i litt mer vann hvis risen er for tørr. Smak til med salt og pepper.

Vend inn skalldyrene før servering.

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas sommerkjøkken/TV4