Salte, spicy mandler
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Salte, spicy mandler

Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.

Slik gjør du

Det finnes to jevngode måter å lage salte mandler på.

I steikepanne:

Smelt smøret sammen med olje i en stekepanne. Tilsett mandlene, og stek under stadig omrøring i cirka fem minutter, til mandlene er gylne.

Bland salt og krydder i en bolle. Hell mandlene over i saltblandinga, og vend rundt slik at alle mandlene dekkes med salt.

I steikeovn:

Sett ovnen på 185 grader. Ha bakepapir på et steikebrett. Mandlene skal bakes uten krydder halve av tida, og med krydder den siste halvdelen. Til sammen tar det opp mot 15 minutter, alt etter hvor brente du vil at mandlene skal bli.

Først baker du mandlene uten noen av de andre ingrediensene. Når mandlene er varme, tar du dem ut av ovnen, og har dem i en bolle sammen med olje, salt og krydder.

Steik videre til de er så brune som du har lyst til at de skal bli.

Tips

Lyst til å lage søtt mandelsnacks i stedet? Prøv vår oppskrift på brente mandler.

Salte mandler står ofte på bordet når det serveres tapas i Spania. Se også oppskriften på enkel tapas fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+