Video Karl Erik Pallesen lager salat med reker og vårens grønnsaker

Salat med reker, vårgrønnsaker og rekemajones

Dette er første rett i en serie med kortreist mat basert på vårgrønnsaker. På menyen står det: Salat på kokte fjordreker, asparges fra Østby, norsk hjertesalat, puffet hvete, kokt egg fra Holte gård. Røkt rekemajones.

Slik gjør du

Reker

Rekene skrelles. Ta vare på skallet da dette skal brukes til skalldyrolje.

Olje fra fjordreker

Alt sammen kokes i ca 1 times tid på lav temperatur. La stå i ca 2-3 timer og sil.

Asparges

Asparges skrelles og blansjeres. Halvparten skives i strimler rå og marineres med olivenolje og sitron, salt og pepper.

Rekemajones

Ha alt utenom oljen i en blender. Spe med rekeoljen. Smak til med salt, sitron og cayennepepper.

Kyllingegg

Eggene kokes smilende. Skrelles og deles på langs.

Salat og spirer

Rens fine små diverse salater og spirer. Tørkes godt før de marineres med olivenolje og sitron.

Tips

Kilde: Gastronomisk Institutt