Salat med jordskokk og estragon

Rødbetene holdes for seg helt til de skal legges på fatet, ellers blir alt rødbetfarget. De tynne skivene av rødbeter has i en egen skål med vann.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Salat med jordskokk og estragon

– Bruk et stort fat når du lager salat. Da blir den ekstra lekker, sier Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen. Han lager salat med varmrøykt laks, jordskokk, gulrot og rødbeter.

Slik gjør du

Vask rotfruktene og skrell gulrøttene.

Begynn med å skjære 4-5 tynne skiver av hver sort rotfrukt på f.eks. en mandolin. Legg skivene i kaldt vann så de blir sprø.

Bak rødbetene i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, eller til de er helt myke. La dem avkjøles før skallet tas av.

Del jordskokkene og gulrøttene i grove biter. Kok dem i saltet vann i ca. 10-12 minutter eller til bitene er passe myke.

Hell av vannet og drypp rikelig med olivenolje over grønnsakene. Press over sitronsaft, salte og pepre og tilsett finhakket estragon.

Bland godt og legg opp grønnsakene på et stort fat.

Skjær opp rødbetene i store biter og legg dem på fatet.

Del den varmrøykte laksen i store biter og legg dem på toppen. Pynt med de tynt skårne grønnsakene.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT