Saftig blåbærstang

Blåbærstangen blir penslet med egg og drysset med perlesukker og mandelflak før den stekes.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Saftig blåbærstang

Den lages som en rullekake, men dette er gjærdeig. Lise Finckenhagens oppskrift på blåbærstang inneholder friske blåbær og marsipan.

Slik gjør du

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melk og varm blandingen til cirka 30-35 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken. Tilsett mel og sukker. Elt deigen ved middels hastighet i cirka fem minutter. Øk til full hastighet og elt deigen et par minutter til. Dekk bakebollen med plastfilm, og legg et kjøkkenhåndkle over der igjen. Hev deigen til dobbel størrelse.

Bland sammen blåbær, sukker, vaniljesukker og potetmel.

Slå sammen deigen, og kjevl den ut til et ca. 45 x 30 cm rektangel.

Skjær marsipanen i tynne skiver med en ostehøvel (eller riv den grovt på et rivjern). Fordel marsipanen utover leiven. Dryss over blåbærene. Begynn fra den ene langsiden og rull leiven sammen som en stram rullekake. Løft rullen over på et stekebrett med bakepapir, og pass på at skjøten blir liggende på undersiden. Lag noen små pyntesnitt i rullen, pensle med egg og dryss over litt perlesukker og mandelflak.

Stek blåbærstangen midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+