Røykt laks og asparges

Gode råvarer som asparges og røykt laks blir bare enda bedre med en god hjemmelaget majones.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Røykt laks, asparges og pepperrotmajones

Hjemmelaget majones er enkelt og utrolig godt. Pepperrot gir majonesen et friskt og krydret preg. Kjartan Skjelde serverer røykelaks og asparges med pepperrotmajones.

Slik gjør du

Pepperrotmajones

Pisk sammen eggeplommen med sennep, eddik, sukker og vann. Spe med solsikkeolje til det har en smidig og tykk konsistens. Ha i reven pepperrot og smak til med salt og sitron.

Asparges

Kok aspargesen i saltet vann til den er mør, ca. 2-3 minutter. Avkjøl den i isvann.

Bland aspargesen sammen med salatmiksen og smak til med salt og sitron. Anrett skivene av laks på tallerkenen og ha salaten over. Avslutt med pepperrotmajones.

Tips

Kilde: Kjartan Skjelde