Serum.Placeholder.Image /
Video Bent Stiansen lager rødvinssaus - Foto: Nyhetsspiller /

Bent Stiansen har forskjellige smakstilsetninger til rødvinssausen. Til kylling og kalv tilsettes sjalottløk. Til lam tilsettes hvitløk, oliven og timian. Og til vilt har han ingefær, grønn pepper og sukker.

Rødvinssaus

Sausen identifiserer den franske kokekunsten, sier Bent Stiansen. Her får du hans oppskrift på rødvinssaus.

Slik gjør du

Ha rødvin, rødvinseddik, sjalottløk, knuste pepperkorn, laurbærblad og timian i en kjele og kok ned til 2 dl.

Tilsett oksekraft, tomatpuré og hinneavskjær fra oksefileten. Kok ned til det halve og jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann.

Smak til med salt, pepper, sitronsaft og sukker. Sil sausen og hold den varm.

Kilde: Bent Stiansen i TV-serien Matlyst