Rockekokkens vri på poke

For å få litt sprøtt i retten har Mats Paulsen laget trekanter av nachos, som han serverer til poke.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Rockekokkens vri på poke

Poke er gatemat fra Hawaii. Rockekokk Mats Paulsens smaksbombe lages med laks. Vanligvis lages poke med tunfisk. Poke betyr å dele, kutte. Denne retten er ikke helt som sashimi, ceviche eller laksecarpaccio, men den ligner.

Slik gjør du

Skjær fisken i passe store terninger. Finkutt hvitløk, ingefær, chili, selleri, eple og agurk, og bland det sammen med soyasaus, lime og sesamolje. Hell litt av sausen over fisken, og la den marinere i cirka ti minutter før retten settes sammen. Server med ristede sesamfrø og litt finhakket vårløk.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1